Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home   Organisatie   Kazernes   Hoofdpost Lier

Hoofdpost Lier

kazerne LierDe Kazerne van de hoofdpost is gelegen aan de Hoogveldweg nr. 97, vlakbij de Aarschotsesteenweg en de ring, zodat de wagens bij een interventie steeds de gepaste aanrijroute kunnen nemen.

 

Het fraaie en functionele gebouw werd in gebruik genomen op 3 juli 1992.

 

 

helihavenHet oefenterrein, aan de achtergevel van de brandweerkazerne, kan ingeschakeld worden als tijdelijke helihaven. Er zijn aanduidingen op de grond aangebracht voor het opstijgings-en landingsareaal, nl. een cirkel met een diameter van 21 meter met daarin een H van 4 meter hoog en 2 meter breed. De coördinaten van deze helihaven zijn: 51° 07' 30" N en 004° 34' 47" E.

 

Als alternatief kan het grasveld van de atletiekpiste gebruikt worden (ligging op 60m van de brandweerkazerne).

 

radiokamerEén van de troeven van de kazerne is de moderne radiokamer, die onder andere is uitgerust met een computergestuurd basisstation van Deboosere Telecom. Dit basisstation kan aangestuurd worden vanuit het hulpcentrum 100 en de alarmcentrale van Brandweer Mechelen, die de telefonische oproepen voor de brandweer van Lier ontvangt.

 

De radiokamer is ook uitgerust met een weerstation (Davis instruments) dat een heel scala van weersomstandigheden meet en/of berekend zoals buitentemperatuur, vochtigheid, dauwpunt, luchtdruk en luchtdruktendens, neerslaghoeveelheid (per dag en gecumuleerde neerslag), neerslagintensiteit, windrichting (graden en kompas), windsnelheid, intensiteit zonnestraling, ...

 

Met behulp van een PC en het softwarepakket GroWeatherLink kunnen de verzamelde gegevens opgeslagen, samengevat en in grafiek weergegeven worden.

Contactinformatie

Brandweerzone Rivierenland – post Lier

Hoogveldweg 97
2500 Lier
112: dringend alarm (24 uur op 24)
Tel. 03 488 50 00: niet-dringend ala...